Tyrmäyksen pelisäännöt

Pelisääntöjen tarkoituksena on tehdä Tyrmäyksen tapahtumista viihtyisämpiä kaikille. Ne myös helpottavat ongelmatilanteisiin tarttumista ja häirintään puuttumista.

Tyrmäyksen kaikki toiminta on täysin syrjinnästä vapaata. Tyrmäyksen toiminnassa ei suvaita syrjimistä henkilöön tai ryhmään liittyvän syyn perusteella, kuten vamma, terveydentila, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen tai etninen tausta. Jos joku esittää syrjiviä kommentteja, ilmaise olevasi eri mieltä tai huomauta asiasta kahden kesken. Jos loukkaava toiminta jatkuu, vie asia tiedoksi Tyrmäyksen hallitukselle.


Kunnioita toisten rajoja, niin fyysisiä kuin muunlaisia. Jokainen määrittää itse omat rajansa. Jos joku vaikuttaa ahdistuvan tietystä puheenaiheesta tai ei naura tietynlaisille vitseille, on usein kohteliainta ohjata aihe muualle. Häirintä voi olla esimerkiksi sanallista häirintää, koskettamista tai tuijottamista. Jos joku pyytää lopettamaan häiritsevän käytöksen, se pitää lopettaa. Jos havaitset epäasiallista käytöstä, puutu siihen rauhallisesti ja asiallisesti. Jos omaa toimintaasi tai käytöstäsi kritisoidaan, suhtaudu asiaan rakentavasti. Humalatila ei anna lupaa huonoon käytökseen.